media image
Organisatie

Pebetex

Pebetex kenmerkt zich als een betrouwbaar en vakbekwaam familiebedrijf dat bedrijven en overheidsinstanties voorziet van kleding, schoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen door het leveren van een passend advies, een excellente service en een totaalpakket van producten afgestemd op de sector en de behoeften van de afnemer. De missie is om functionele producten te leveren die ondersteuning bieden bij de beroepsuitoefening van de drager, bijdragen aan de persoonlijke veiligheid op de werkvloer en de persoonlijkheid van de organisatie naar de buitenwereld uitstralen.

Met een klantgerichte benadering tracht het bedrijf zich te onderscheiden op de markt, waarbij de kracht ligt in het leveren van product én dienst op maat. Enerzijds wordt dit gerealiseerd doordat productie in eigen beheer wordt uitgevoerd. De organisatie beschikt over een atelier in Nederland en over productiebedrijven in het buitenland, gevestigd in Bulgarije en Vietnam. Pebetex stemt de producten af op de wensen van de klant, waarbij zij geen concessies willen doen als het gaat om verantwoord produceren. Anderzijds wordt dit verwezenlijkt door een werkwijze te hanteren die servicegericht is. Vanuit de bedrijfsvisie wordt voortdurende (bij voorkeur persoonlijke) interactie met de klant beschouwd als bouwsteen voor een duurzame relatie. Het uitgangspunt van de dienstverlening is om de zorgen van de klant compleet uit handen te nemen, zowel op administratief als op organisatorisch gebied.

Momenteel werkt Pebetex aan een traject om kleding, schoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen te verduurzamen in een circulair proces. Na einde gebruiksperiode worden de producten retour gehaald om te laten ontmantelen en verwerken, zodat deze kunnen dienen als nieuwe grondstoffen voor kleding of overige artikelen. Door deze manier van werken wordt een duurzame oplossing gegeven aan het hergebruik van onze grondstoffen die steeds schaarser worden. Tevens wordt hiermee een enorme reductie op CO² uitstoot en op waterverbruik behaald.

‘’Door onze kennis, streven naar kwaliteit en klantgerichtheid, verwachten we ook in de toekomst die betrouwbare partner te zijn en te blijven’’.